BİZDEN HABERLER

Pendulum Değirmen ile Kireç, Alçıtaşı ve Kırık Blok Öğütme Tesisi Devreye Alındı

NEUMAN ESSER Pendulum Değirmen, yumuşak ve orta sert hammaddelerin öğütülmesi için dizayn edilmiş kompakt, verimli, bakım kolaylığı sağlayan ve düşük elektrik tüketimine sahip bir öğütme sistemidir. Sistem ile d97 800 mikrondan 8 mikrona kadar öğütme yapabilmek mümkündür.

Türkiye’de yeni tamamlanan proje kapsamında, yapı sektörüne hizmet eden müşterimiz için kurulan pendulum değirmen sistemi ile proje aşamasında ön görülen kapasite tahminlerinin çok üzerinde bir reel kapasiteye ulaşılmıştır.

Tane boyutu olarak da müşterinin talebi olan d97:90 mikron ve d97:45 mikron boyutlarına rahatlıkla ulaşılmıştır. Gelecekte üretilecek ürünler için istenilen d:97 30 mikron boyut denemeleri de başarı ile yapılmıştır.

Ayrıca  sistemin kurulu gücüne göre elektrik tüketimi oldukça düşük gerçekleşmiştir. Gerçekleşen elektrik tüketimleri bilyalı değirmen sistemine göre yarı yarıya daha düşüktür. Özellikle endüstriyel hammadde sektöründeki düşük karlılık ve yüksek enerji maliyetlerine bağlı yüksek operasyonel maliyetler göz önüne alındığında, pendulum değirmen sistemi, verimli ve düşük üretim maliyetleri sağlayarak karlılığa katkı yapmaktadır.

Bunun yanı sıra, düşük maliyetli ve kolay periyodik değirmen bakımı sayesinde makine kullanım oranı artırılarak, makinenin maksimum üretim yapması sağlanabilir.
 

Haberin Fotoğrafları